Nyitólap Hirdetésfeladás Kapcsolat
Eladó Házrész, Budapest, XVII. kerület
#151200133
18.4 millió Ft
Alapterület 64 m2,  150 m2-es telken
Szobák száma 3 szoba
Építési mód Tégla
Állapot Felújítandó
Emelet Földszint

További paraméterek

 • Áron alul
 • Azonnal költözhető
 • Jó közlekedéssel
 • Zöldövezeti
 • Kilátás: Kertre néző
 • Fűtés: Cserépkályha - fa, szén
 • Bútorozottság: Gépesített
 • Szintek száma: 3
 • Komfort: Összkomfort
 • Internet: Szélessávú (>10Mbps)
 • Akadálymentesítés: Nem akadálymentesített

Részletes leírás

KREATÍVOKNAK ZÖLDÖVEZET OLCSÓN ! AZ ÁR FIX !

ZÖLDÖVEZETI OTTHON OLCSÓN!

 

ÖTLETES FELÚJÍTÁSSAL  EGY MODERN ÉLETTÉR TEREMTHETŐ EGY RENDKÍVÜLI KÖRNYEZETBEN: FALU~KISVÁROS~VILÁGVÁROS ELŐNYEI EGYBEN !!!

Eladó Rákosligeten, csendes kis utcában , lokálpatrióta szomszédokkal és ezért biztonságos, egymásra figyelő környezetben egy  4 lakásos, fafödémes ( ebben a felében még nem szigetelt és kívülről is felújítandó ) villa földszintjén 64,4 nm-es, jelenleg 2 nagy szobás, felújítandó lakás! Ennek a háznak ez a 2. legnagyobb, hátsó bejáratú lakása, tehát a saját kerten keresztül nem közlekedik senki. Az előszobán kívül minden helyiségnek van ablaka. 

Saját vízórák a pincében, ezért átjárást kell biztosítani a pincéhez, amit jelenleg, felújítandó állapota miatt csak vízóraleolvasásra használnak a szomszédok. Később kialakítható az egyedi , külső bejárás a többieknek, és a felújítások során mindenkinek a saját lakásába osztható ki a saját vízórája. Osztatlan közös tulajdon a ház, és készíthető ügyvédi megállapodás minden részletében a házlakókkal. Ezzel együtt az összesen 746 nm-es telek 32 %-a ehhez a lakhoz tartozik, és a lakók beleegyeztek, hogy elkeríthető.

38 centiméteres téglafalak találhatóak még a belső elválasztások között is, a 333 cm-es belmagasság pedig galériázásra ad lehetőséget.  A gázcsonk a telekhatáron belül.

U alakban körbejárható otthon, 25 nm-nyi pincerésszel, és kb.50 nm-es saját padlásrésszel, amelyben esetleg egy manzárdszoba is kialakításra kerülhet. A tető is felújítandó, de nem ázik a lakás :-) . A pince vízvezetékeit is ki kell cserélni, és ajánlott a lakásét is, valamint az egész pince tartószerkezetében is felújítandó, a kb. 90 éves téglák ugyan jó állapotban vannak, de kb. 2 nm-nyi falazat bontandó és újraépítendő, és ajánlott a rozsdás tartóhálót is kicserélni. Nem veszélyes jelen állapotában, de statikus nélkül ne vegye meg senki! Ezért ilyen olcsó, a belsejére kb. 5 milliót, a pincére kb. lakásonként 1 milliót kell rákölteni, plusz a külső vakolása és szigetelése. A padlás ráér. A teljes korszerű felújítása lehet max. 10 millió forint is, de így is Budapest, egy haladó szellemű főváros minden örömét megkapják az itt lakók a vidéki, szmogmentes csenddel és csak e kerülteben is több természetvédelmi  és/ vagy kirándulóterülettel ( pl. a Merzse - mocsár, vagy a pesti oldal legnagyobb erdeje a maga 421 hektárjával is ontja az oxigént, Naplás-tó a kerülethatárban, Rákos-patak tíz perc sétára, ma is - a januári hóban- kocogókkal és sétálókkal tarkítva a honos vadkacsák mellett), és 28.4 millióból, egy ennél csak 10 nm-rel nagyobb emeleti panellakás árából lehet étkezni minimum 9 hónapon át a saját kertben, természetben, friss levegőn. Lovardák, kültéri edzőtermek 

A 24 nm-es ( falszomszéddal közös , de általa ritkán használt) teraszra a nagyobbik szobából lehet kijutni, parkoló jelenleg az utcában.

Az utca felől is kialakítható a kocsibeálló a saját , kb. 150 nm-es telekrészen.


3  kiskályhás (vegyes tüzelésűek a konyhában, a fürdőszobában és a nagy szobában ), 3 bojleres, kis rezsijű otthon. 

Ősfás oxigén,  10 perc sétára a 31 km-nyi kerületi kerékpárút rákos-pataki  része, és az edzőtermek is csupán pár percre.

Jó a  közlekedés: közel az MO-s, a 146-os, 146 A, 176 E, 198-as és 276 buszok és a Rákosliget vasútállomásról a vonat 20 perc alatt a Keletiben terem. A buszmegállók 5, a vasútállomás pedig kb. 7-8 perc sétányira, de mivel magasabban helyezkedik el és szépen hangszigetelik a végigépített házak, nem jön fel sem a vonatok, sem a buszok és autók zaja, errefelé pedig csak célforgalom van.

Autóval 5 percre a kerületi városközpont, 25 perc az Örs Vezér Tere vagy Kőbánya-Kispest .

Szinte a szomszédban a színház, a művelődési ház és a bőséges iskola- meg óvodaválaszték, az orvosi rendelők és gyógyszertárak pedig a Rákoskeresztúri Elágazásnál, stb..
Bevásárlási lehetőségekben a kisboltoktól a nagy bevásárló központokig minden 10 perc autózáson belül található, még a maglódi Auchan is majdnem (az 12 perc, most mértük le :D )  
Minden nap 12-20-ig visszahívok mindenkit, és naponta 08-20-ig nézhető :-) !

Hitelügyintézésben is állunk rendelkezésre .

Ez a majdnem fél ikerháznyi házrész egy olyan törzshely lehet családi és baráti találkozókra is, mint amilyet ugyanezen a néven már kialakítottak a Ferihegyi úti, közeli kávézó~pékségben~cukrászdában, amely lakberendezésében is nívós, és semmi üzleti érdekem benne, hogy reklámozzam, csak az érzet kedvéért írtam e hirdetésbe: mert ide is elsősorban fantázia kell, és egy különleges Otthon alkotható, ahova szívesen vissza- és betér mindenki :-) ! Mert Otthon lenni jó !

Ma megkérdeztem a szembeszomszédot, miért kellemes itt élni, és így foglalta össze: * ...mert csendes, nyugodt, szmogmentes és biztonságos, mert nagyon figyelünk egymásra !*

És persze hozzátette : *...és mert én vagyok a szomszéd :D * ! 

A nagy számok törvénye alapján nem mindenki ilyen persze, de legalább van választék, biztonság, és olyan csönd, amely a nyüzsgő főváros minden előnyével igencsak ritka :-) !

2019.01.12.

 

 

 

 


 

Kapcsolat

Hemrich Anikó

Ossza meg a hirdetést:
FacebookGplusTwitter